Marinemuseum Den Helder
Klim aan boord van een echte onderzeeboot
Onderzeeboot Tonijn is het paradepaardje van de museumvloot van het Marine Museum in Den Helder. Het is de enige onderzeeboot in Nederland die toegankelijk is voor het publiek.

Ontdek het leven en de techniek aan boord. Loop door de smalle gangen van de tachtig meter lange onderzeeër. Overal waar je loopt hoor je de geluiden uit het verleden. Je ziet dicht op elkaar geplaatste stapelbedden en hoort het gesnurk van de bemanningsleden. In de commandokamer hoor je muziek uit die tijd. In de kombuis hoor je de kok de maaltijden maken en ervaar hoe het klinkt als er een torpedo wordt geladen……

Onze werkzaamheden:
Moetwil en van Dijk leverden en installeerden de apparatuur en produceerden de audiotracks voor de vele geluidseffecten in de 80 meter lange onderzeeboot. Ook het detectiesysteem, dat automatisch de geluidseffecten start als er mensen in de buurt van de verschillende lokaties komen, is door ons ontworpen en geinstalleerd. Dit alles hebben wij al in 2001 gedaan. Nu, na 18 jaar was het toe aan een update en is de apparatuur vervangen en is er ook een omroepsysteem (voor eventuele evacuatiedoeleinden) bijgevoegd.

Opdrachtgever:
Marinemuseum Den Helder

Lokatie:
Marinemuseum Den Helder