© Omni VR

Stoommachinemuseum Medemblik
Experience: Nederland op Stoom! 
Nieuwe entree Stoommachinemuseum Medemblik
Het Nederlands Stoommachinemuseum is hét museum over stoom en techniek! Het Stoommachinemuseum in Medemblik beschikt over de grootste collectie werkende stoommachines van Nederland. Samen met vrijwilligers worden de stoommachines nog altijd draaiende gehouden.

De bezoeker kan zich nu in de nieuwe entree van het museum verwonderen over tientallen modellen van stoommachines die het verhaal vertellen over de doorbraak van stoom in Nederland: bij de waterbeheersing, in de nijverheid, de bouw, het transportwezen, de vermaakindustrie en bij energieopwekking.
Tegelijkertijd laten grote projecties zien hoe deze in Nederland werden gebruikt. De speciale soundtrack zorgt tevens voor een indrukwekkende audiobeleving.

Kortom: een betoverend theater van bewegende stoommachine modellen, geluid, projecties en licht zorgt ervoor dat de bezoeker op stoom komt voor de rest van het museum.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur: shorttrow videoprojectoren, Brightsign mediaplayers inclusief programmering, luidsprekers, audioversterkers, custommade elektronica voor besturing van de stoommodellen en randapparatuur.

Opdrachtgever:
Stoommachinemuseum Medemblik i.s.m. Studio Louter (storyline, inhoud, interactie) en OPERA Amsterdam (ontwerp/vormgeving)

Lokatie:
Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik