Jubilieumkijkers

In het Marinemuseum in Den Helder ervaar je het verleden en het heden van de Nederlandse Marine.

Ter gelegenheid van het 525-jarig bestaan trakteert onze nationale zeemacht op de tentoonstelling ‘Marine in de Kijker’ in het Helderse Marinemuseum. Dat gebeurt op een opvallende manier. In de zalen van het museum staan een aantal imposante kijkers opgesteld. Deze kijkers kunnen worden gericht op voorwerpen die vernieuwende ideeën uit het maritieme verleden verbeelden. Vervolgens start in de kijker een korte film.

Moetwil en van Dijk leverde in elke kijker een 7-inch videoschermpje en een HD-videospeler, een audioversterker, twee kleine inbouwluidsprekers en custom made besturing. De bezoeker kan zelf zijn taal kiezen. Zodra de bezoeker de kijker richt op een object, ziet hij in werkelijkheid een foto daarvan, waarna de film start.

Moetwil en van Dijk leverde ook voor de introruimte van het museum een 42-inch videoscherm met HD-speler, audioversterker, inbouwluidsprekers en keuzeknoppen en in de tunnel nog eens 6 drukknoppen, 3 telefoonhoorns en versterkers als uitbreiding op de tentoonstelling.

Onze werkzaamheden:
Advies audiovisuele configuratie. Levering en installatie van de audiovisuele apparatuur.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s

Lokatie:
Marinemuseum Den Helder