Barneveld beleven

Museum Nairac in Barneveld heeft een metamorfose ondergaan. De monumentale boerderij ‘De Brouwerij’ is opnieuw ingericht en uitgebreid met twee expositiezalen in een moderne aanbouw achter het bestaande gebouw.

De omvangrijke collectie brengt de geschiedenis van het Veluwse dorp en de streek mooi in beeld. Er zijn nu 11 nieuwe, interactieve themakamers ingericht. Hier krijgt de bezoeker met behulp van touchscreenmonitoren, geluidsfragmenten en grootbeeldvideoprojectie een levensechte indruk van onder meer de geschiedenis van wonen, werken en geloven in de regio Barneveld.

Moetwil en van Dijk adviseerde over de audiovisuele aanpak en leverde en installeerde alle hardware voor de audiovisuele en interactieve toepassingen. Er zijn schermen ingebouwd in o.a. een tafel, een oude lessenaar en een muur. Er is videoprojectie verzorgd van een film met het verhaal over een bekende Barneveldse familie. Moetwil en van Dijk verzorgde ook de techniek voor een audiopresentatie met aanlichtingen van een harnas.

Onze werkzaamheden:
Advies audiovisuele configuratie en levering en installatie van de audiovisuele apparatuur.

Opdrachtgever:
Gemeente Barneveld/Veluws Museum Nairac en Osingadesign bno, Amsterdam i.s.m. Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier, Nieuwegein

Lokatie:
Museum Nairac, Barneveld