Multimediale rondleiding door de brouwerij

De Bavariatour leidt de naar informatie dorstende bierliefhebber op moderne wijze langs de geschiedenis van een van Nederland’s oudste familiebedrijven. Door de ogen van een van de vele voorvaderen van de familie, Johannes Swinkels, komt in zeven wervelende minuten het ruim 300 jaar oude Bavariaverhaal voorbij. Het oude ambachtelijke bierproces, zo wordt duidelijk, wordt in onze tijd volop high-tech ondersteund.

In de bovenruimte ervaar je vervolgens het bierbottelen alsof je zelf een flesje bent. Met 4 projectoren op wanden en slow-motion technieken zie je hoe de flesjes worden gevuld. Je staat er als bezoeker letterlijk midden in. Na afloop van het multimediaspektakel blijft er gelukkig voldoende tijd over om het traditionele recept te proeven. Want de biertour eindigt uiteraard in het Bavaria café waar kan worden geproost en nagepraat over de spectaculaire attracties.

Voor het realiseren van deze multimedia ervaring was veel techniek nodig en Moetwil en van Dijk heeft daar in nauwe samenwerking met New Media Concepts het nodige aan bijgedragen. In de oude mouterij verzorgden wij de aansturing van de video- en lichttechniek. Er is een doorzichtprojectie met foto op het filmdoek geprint. Zodra het programma begint gaat dit beeld naadloos over in de film. Tijdens de vertoning worden historische brouwattributen in de ruimte uitgelicht.

In de bovenruimte vindt het multimedia spektakel plaats met doorlopende projecties op drie muren. Wij realiseerden dit door middel van een complete 19-inch kast vol apparatuur. Er zijn vier geschakelde projectoren voor soft-edge projectie. Twee computers met elk twee videokanalen, een besturingscomputer met speciale software voor de showcontrol en lichtsturing. De ruimte wordt van gesynchroniseerd effectlicht voorzien tijdens de show door middel van diverse Led Spots en een moving head. Het surroundgeluid wordt verzorgd door een combinatie van vijf audiokanalen, drie equalizers en drie stereo audioversterkers. Ook handig: het opstarten van de show kan vanuit het Bavaria café op afstand gebeuren terwijl de installatie zichzelf automatisch uitschakelt om energie te besparen.

Onze werkzaamheden:
Advies audiovisuele configuratie en levering en installatie van de audiovisuele apparatuur.

Opdrachtgever:
Carillon audiovisuele communicatie i.s.m. Perspekt Studio’s

Lokatie:
Brouwerij Bavaria, Lieshout