Interactieve maquette in informatiecentrum Tennet

In het onlangs geopende informatiecentrum van netbeheerder TenneT staat een interactieve maquette waar onder meer de gecombineerde 380 kV/150 kV-verbinding wordt gepresenteerd: de internationale stroomsnelweg van Doetinchem naar Wesel. Door het touchscreen te bedienen kunnen bezoekers gespecificeerde informatie zien zowel op het touchscreen als op het grote scherm boven de maquette. In de maquette zijn aanstuurbare lichtlijnen aangebracht die de verbindingen aangeven.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van de benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: inbouwbare touchscreenmonitor, PC en randapparatuur. De custom-made elektronica zorgt ervoor dat de lichtlijnen worden aan- en uitgeschakeld.

Opdrachtgever:
Arche architectuurpresentaties (bouw maquette en projectmanagement) i.s.m. YiPP

Lokatie:
Informatiecentrum Tennet, Ulft

Wij hebben voor meerdere interactieve maquettes de hardware en custom-made elektronica geleverd. Kijkt u maar eens naar onze nieuwsbrieven met voorbeelden: informatiecentrum Katwijk, historische maquette ’s-Hertogenbosch en Hulst, virtuele maquette Parkstad, Appingedam en Betuweroute of moderne stadsmaquettes zoals stadscentrum Almere, stadswijk IJburg en Rotterdam.INFO.