Informatiecentrum TenneT in Eemshaven Interactieve Maquette
Interactieve maquette nieuwbouw 380 kv-verbinding
In het informatiecentrum van netbeheerder TenneT kunnen bezoekers(groepen) terecht voor informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen). In het informatiecentrum staat onder andere een interactieve maquette van het project. Aan de maquette zit een touchscreen en een groot meekijkscherm gekoppeld. Door het touchscreen te bedienen kan de bezoeker gespecificeerde informatie opvragen en kunnen de overige bezoekers op het grote scherm boven de maquette meekijken. In de maquette zijn aanstuurbare lichtlijnen aangebracht die de verbindingen aangeven.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van de benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: inbouwbare touchscreenmonitor, MenvD PC en randapparatuur. De custom-made elektronica zorgt ervoor dat de lichtlijnen worden aan- en uitgeschakeld.

Opdrachtgever:
Arche architectuurpresentaties (bouw maquette en projectmanagement) i.s.m. YiPP

Lokatie:
Informatiecentrum TenneT, Eemshaven

Wij hebben voor meerdere interactieve maquettes de hardware en custom-made elektronica geleverd. Kijkt u maar eens naar onze nieuwsbrieven met voorbeelden: informatiecentrum Katwijk, historische maquette ’s-Hertogenbosch en Hulst, virtuele maquette Parkstad, Appingedam en Betuweroute of moderne stadsmaquettes zoals stadscentrum Almere, stadswijk IJburg en Rotterdam.INFO.