Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Zee vol verhalen
Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is helemaal vernieuwd. Verspreid over zes expositiezalen en de Schepenhal geeft de interactieve presentatie ‘Zee vol verhalen’ een beeld van het leven rond de Zuiderzeeregio.

Schepenhal: spectaculaire start van je bezoek
In het Zuiderzeemuseum vind je de belangrijkste houten schepen in de Schepenhal hét begin van je bezoek. Door middel van audiovisuele presentaties waan je je 100 jaar terug óp de Zuiderzee. Door de hele zaal hoor je omgevings- en effectgeluiden. Een film op een van de zeilen (speciaal projectiedoek) laat onder andere de enorme golven zien die alles wat ze tegenkwamen wegspoelden tijdens de watersnoodramp. Ervaar hoe een ijsvlet met krassende ijzers over de bevroren Zuiderzee van en naar Urk wordt geduwd. Ook zijn er twee touchscreenmonitoren waarop de bezoekers meer informatie kunnen opvragen.

De inwoners vertellen
In de zes expositiezalen komen de meer dan zeshonderd objecten in de tentoonstelling tot leven door de verhalen van de inwoners zelf. Aan de hand van o.a. audioverhalen, films en verdiepingstouchschermen geven zij een kijkje in hun alledaagse leven en de cultuur van de Zuiderzeeregio. Zo vertellen o.a. zes hedendaagse bewoners, in een reeks speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte videoportretten, over wat er is veranderd na de komst van de afsluitdijk en hoe het verleden doorwerkt in het heden.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: videoprojectoren, groot projectiedoek als zeil, luidsprekers, audioversterkers, touchscreens, videomonitoren, NUC PC’s, Brightsign mediaspelers en custommade elektronica

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s, Haarlem (concept, ontwerp en realisatie) i.s.m. RapenburgPlaza (showcontrol/Blocks), Hardcut (productie films) en 50LUX (lichtontwerp)

Lokatie:
Zuiderzeemuseum Enkhuizen