Mariniersmuseum Rotterdam
Wat zou jij beslissen?

In het Mariniersmuseum is vanaf begin 2020 de BV 206 te bewonderen. Een BV 206 is een militair rupsvoertuig dat door het Korps Mariniers wordt gebruikt als ‘all terrain carrier’: inzetbaar bij de meest extreme weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld in de diepe sneeuw in Noorwegen.

In de BV 206 is een interactief ‘dilemma-programma’ geplaatst. In dit interactieve programma worden bezoekers geconfronteerd met moeilijke beslissingen uit het leven van een marinier. De marinier vertelt zijn waargebeurde persoonlijke verhaal vol met dilemma’s. Tijdens zijn verhaal krijgen de bezoekers een aantal malen de vraag: ‘wat zou jij doen?’. Met een knop-kleur bepaalt een ieder zijn of haar keuze. De meest gemaakte keuze door de bezoekers aan boord, bepaalt vervolgens hoe het verhaal verder gaat. Aan het eind worden de consequenties van de keuzes tegen het licht gehouden.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur: videoscherm, audio (luidsprekers en versterker), Brightsign mediaplayer inclusief programmering, 16 keuzeknoppen, custommade elektronica voor besturing van de ja en nee keuzeknoppen.

Opdrachtgever:
Mariniersmuseum Rotterdam i.s.m. Duinzand (producent dilemmafilms)

Lokatie:
Mariniersmuseum Rotterdam