Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
In gesprek over thema’s als vrijheid, vriendschap, veiligheid en vluchten
In het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch worden de verhalen van, over en uit Het Apeldoornsche Bosch verteld en thema’s als (on)vrijheid, (on)veiligheid en vluchten besproken.

Het Apeldoornsche Bosch was een Joods-psychiatrische instelling in Apeldoorn. In het Herinneringscentrum wordt op de begane grond aan de hand van de levensverhalen van zeven personen het verhaal verteld van de bloeiende instelling die Het Apeldoornsche Bosch ooit was en van de ramp die zich daar in januari 1943 heeft voltrokken. In de nacht van 21 op 22 januari 1943 ontruimt de Duitse bezetter het Apeldoornsche Bosch. Bijna 1300 mensen, patiënten en personeel, worden op transport gesteld naar Auschwitz. Niemand keert terug.

Op de eerste verdieping wordt de geschiedenis naar de actualiteit gehaald. In vier kamers gaan bezoekers aan de hand van de geschiedenis van Het Apeldoornsche Bosch in gesprek over thema’s als vrijheid, vriendschap, veiligheid en vluchten.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: monitoren, luisterhoorns en Brightsign mediaspelers inclusief ondersteuning vervaardiging files, overzetten files en programmering mediaspelers

Opdrachtgever:
CODA Apeldoorn i.s.m. Osingadesign (ontwerp) en Cultuurproject (projectleiding)

Lokatie:
Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch