Wonderlijk Wad in Ecomare op Texel
Beleef de magie van de Waddenzee! De nieuwe interactieve tentoonstelling Wonderlijk Wad is een ontdekkingstocht door deze unieke plek op aarde. Die bovendien is benoemd tot Werelderfgoed!

Een interactieve belevenis
Een introductiefilm neemt je mee door de geschiedenis van het Wad. In deze film zijn prachtige natuuropnames te zien, gecombineerd met animaties. Na het kijken van de film kunnen bezoekers voor verdieping terecht in de collectiekasten met tal van touchscreens. Een doorlopende timelapse-film, verdeeld over een breed beeld bestaande uit 5 schermen, toont het wad in een cyclus van eb en vloed. In een digitaal vloerspel kun je, stampend op het water, eilandjes laten ontstaan met gras en schaapjes.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur: shorttrow videoprojector voor de introductiefilm, videoprojector voor de vloerprojectie, touchscreens, Brightsign mediaplayers inclusief programmering, luisterhoorns, luidsprekers, audioversterkers, custommade elektronica voor besturing en diverse randapparatuur.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s, Haarlem (concept, ontwerp en realisatie) i.s.m. 50LUX (lichtontwerp), YiPP (interactive development) en Hardcut (productie introductiefilm)

Locatie:
Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee, De Koog Texel