Museum De Timmerwerf: Son et lumière
Eeuwenoud vakmanschap komt tot leven

Museum De Timmerwerf is gehuisvest in een eeuwenoud pand, wat sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Het vakmanschap is generatie op generatie doorgegeven en zo ook het gereedschap, dat nog altijd op de zolder ligt. Aan de hand van het gereedschap worden de verhalen achter deze historische schatten nu op een hedendaagse manier verteld.

Met projecties en een getimede licht- en geluidshow op de zolder van het museum wordt ieder uniek stuk gereedschap in de schijnwerpers gezet. Langzaam komt de verdwenen wereld van de timmermannen weer tot leven: geluiden als zagen en timmeren zijn te horen en een voice-over neemt de bezoeker mee in het verhaal van de 350 jaar oude Timmerwerf.

In een interactief verdiepingsscherm vindt de bezoeker extra informatie en filmbeelden die de toepassingen van de gereedschappen tonen. Het gereedschap werd onder andere gebruikt voor het onderhoud van molens, het maken van waterpompen en de bouw van hooibergen. De molens zijn er intussen niet meer, maar het gereedschap en het verhaal leeft voort op de Timmerwerf.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur: LED videoprojectoren, luidsprekers en audioversterkers, DMX besturing, Netwerk switch en UTP bekabeling, gesynchroniseerde Brightsign mediaspelers inclusief programmering, drukknoppen, showcontrol inclusief programmering, multitouch monitor, MenvD computer en randapparatuur.

Opdrachtgever:
Museum De Timmerwerf i.s.m. Tinus Holthuis (lichtontwerp) en Studio Louter (concept)

Lokatie:
Museum De Timmerwerf, De Lier