Waterlandsmuseum De Speeltoren, Monnickendam

Een interactieve belevenis over Waterland, zijn historie en het valste carillon van Europa

Vijf museumzalen met elk hun eigen verhaal nemen je mee van verleden naar heden van Waterland. De nieuwe carillonzaal van het museum zoomt op interactieve manier in op de techniek, waardoor de eeuwenoude Speeltoren al jaren fungeert als baken in de tijd.

Reis terug in de tijd:
In de minutieus nagebouwde torenkoepel (uitkijktoren) voelt het alsof je een tijdcapsule binnenloopt. In drie digitale (verre)kijkers ga je vanuit het heden moeiteloos naar de Slag op de Zuiderzee in 1573, zie je de tram in vervlogen tijden door de straten rijden, ontdek je dat het houden van droge voeten helemaal niet vanzelfsprekend is in Waterland en lijkt het alsof je zelf op de omloop van de Speeltoren staat!

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur:
10-inch videomonitoren (digitale kijkers), Brightsign mediaplayers inclusief ondersteuning vervaardiging files, overzetten files en programmering mediaspelers, startdrukknoppen, audioversterkers, inbouwluidsprekers

Opdrachtgever:
Waterlandsmuseum i.s.m. Studio Louter (content design, digitale media), Todd van Hulzen (ruimtelijk ontwerp), SYB (bouw) en Shosho (film- en interactieve mediaproducties)

Lokatie:
Waterlandsmuseum de Speeltoren, Monnickendam