Waterlandsmuseum De Speeltoren, Monnickendam

Een interactieve belevenis over Waterland, zijn historie en het valste carillon van Europa

Vijf museumzalen met elk hun eigen verhaal nemen je mee van verleden naar heden van Waterland. De nieuwe carillonzaal van het museum zoomt op interactieve manier in op de techniek, waardoor de eeuwenoude Speeltoren al jaren fungeert als baken in de tijd.

Alles weten over uurwerken en klokgieten:
De ‘Meer Weten Unit’ gaat dieper in op de techniek die voor het oog verborgen is. Via verdiepings(touch)schermen ontdek je hoe de tientallen carillonklokken van de speeltoren vervaardigd zijn en bekijk in detail de verschillen in uurwerken. Of zie hoe het geluid van de bazuin van de Faam tot stand komt. Na een bezoek aan de nieuwe Carillonzaal heeft de speeltoren geen geheimen meer voor je!

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur:
touchscreens (verdiepingsschermen) met ingebouwde Brightsign mediaspelers, ondersteuning vervaardiging files, overzetten files en programmering mediaspelers, magnetische luisterschelpen (luisterhoorns), hoofdtelefoonversterkers en presentatie PC (Nuc)

Opdrachtgever:
Waterlandsmuseum i.s.m. Studio Louter (content design, digitale media), Todd van Hulzen (ruimtelijk ontwerp), SYB (bouw) en Shosho (film- en interactieve mediaproducties)

Lokatie:
Waterlandsmuseum de Speeltoren, Monnickendam