Paleis Het Loo heropent de koetshuizen

Interactieve informatiezuilen bij vervoersmiddelen

In de koetshuizen van Paleis Het Loo is vanaf 21 juni jl. een compleet vernieuwde presentatie van rijtuigen, auto’s en sleden van de Nederlandse Koninklijke familie te bewonderen. Bezoekers kunnen nu voor het eerst de koninklijke vervoersmiddelen van heel dichtbij bekijken.
Een topstuk is de Cadillac van prinses Wilhelmina. Naast de Cadillac staan in de koetshuizen nog zeven andere auto’s, vijf bijzondere sleden, een unieke loopfiets en ruim vijftien andere koninklijke rijtuigen. Ook is de imposante witte lijkwagen te zien die dienst heeft gedaan bij de begrafenis van prins Hendrik en koningin Wilhelmina.

Voor deze presentatie hebben wij 30 multifunctionele informatiezuilen geleverd. Zes informatiezuilen zijn voorzien van touchscreens en de overige 24 zijn voorbereid voor inbouw van een touchscreen. Voor deze 24 zijn fraaie prints geplaatst met tekst en foto’s. Ze zijn zo gebouwd dat de print verwisseld kan worden door een touchscreen.

Ook voor de videopresentatie aan de wand hebben wij de apparatuur mogen adviseren, leveren en installeren. Met een druk op de knop kan de bezoeker de presentatie over ‘Het Koninklijk Staldepartement’ starten.

Onze werkzaamheden:
Adviseren, leveren en installeren multifunctionele informatiezuilen inclusief touchscreenmonitoren met HD videospelers. Facilitair: programmering touchbediening met door klant aangeleverde teksten, afbeeldingen en filmpjes.

Advies, levering en installatie audiovisuele apparatuur voor de videopresentatie aan de wand.

Opdrachtgever:
Dirk Pieter Terpstra (vormgeving) / Paleis Het Loo

Lokatie:
Paleis Het Loo, Apeldoorn