Een stukje Jordaan in Arnhem. Sinds de zomer van 2012 zijn in het Nederlands Openluchtmuseum een aantal afgebroken panden uit de Amsterdamse Westerstraat (uit de wijk de Jordaan) te bezichtigen. In en rondom de panden beleeft de bezoeker het leven in de Jordaan door de eeuwen heen.

Op de kade staat een oude bakfiets vol groente en fruit. Je hoort straatgeluiden zoals het geklingel van de Westertoren en paardenhoeven (soundscape). Daarna stapt u binnen in een postkantoor uit de jaren ‘50, een ‘Turkenpension’ en een Jordaanse kroeg. Ook de bijzondere geschiedenis van de ‘Pottenbakkersgang’ en de achtergelegen krotwoningen wordt verteld. Het komen en gaan van bewoners in de Jordaan is de rode draad. De filmportretten in de filmzaal en de educatieve ruimte op de eerste verdieping verbreden dit thema naar het komen en gaan in Nederland.

Op de eerste verdieping van de Westerstraat in het Nederlands Openluchtmuseum is een filmzaal ingericht waar de bezoekers kunnen kiezen uit verschillende presentaties en interactieve toepassingen rond het thema migratie.

Klik hier onder voor meer uitleg, foto’s en films over de andere presentaties in en rondom de panden:

Onze werkzaamheden:
Moetwil en van Dijk deed het technisch ontwerp, de levering en installatie van alle audiovisuele en interactieve toepassingen.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s i.s.m. Carillon av-communicatie en Studio Louter

Lokatie:
Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem