Multimediapresentatie:

ridder vertelt geschiedenis Kasteel De Keverberg

De ruïne van Kasteel De Keverberg in het Limburgse Kessel is verbouwd tot een nieuwe toeristische trekpleister. Er is bij Kasteel De Keverberg niet gekozen voor een volledige renovatie, maar een combinatie van herstel en een moderne toevoeging. De Keverberg is nu het modernste kasteel van Nederland geworden. Het is geschikt gemaakt voor o.a. vergaderen, trouwen, kunstexposities en feesten maar zorgt ook voor veel extra recreatieve spin-off voor de hele omgeving. Als startpunt voor fiets- en wandeltochten en informatiepunt over de historie van het gebied.

Het bezoek aan het kasteel begint in de gewelfde kelder van het kasteel. Hier wordt de duizend jaar oude geschiedenis door Graaf van Kessel weer tot leven gebracht. In een vijf minuten durende multimediapresentatie, die geprojecteerd wordt op de mergelstenen muur, vertelt hij het verhaal van 1000 jaar in en rond het Kasteel De Keverberg. Graaf van Kessel staat zijn bezoekers ‘persoonlijk’ te woord (voice-over) in zijn harnas en in het vizier zien de bezoekers zijn bewegende ogen die alles in de gaten houden. Deze gewelfde kelder, ook wel Casello genoemd, is trouwens multifunctioneel. Zo kan deze ruimte ook ingericht worden voor feesten of vergaderingen.

Vervolgens komen de bezoekers tijdens de verkenningstocht door het kasteel ‘scherven uit het verleden’ tegen. Iedere scherf legt een vraag voor over wat er zich zoal heeft afgespeeld in en rond het kasteel. De ene keer met een tekst, de andere keer met een video en bij weer een andere scherf kunnen de bezoekers luisteren.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie audiovisuele apparatuur voor de presentaties ‘scherven uit het verleden’ en de multimediapresentatie

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s Haarlem i.s.m. Carillon av-communicatie

Lokatie:
Kasteel De Keverberg, Kessel