Gemeentemuseum Het Hannemahuis
Topstukken in tentoonstelling Match

Deze zomer tonen twaalf musea een topstuk uit het Rijksmuseum zij aan zij met een topstuk uit de eigen collectie. In elke provincie een perfecte match – een intieme ontmoeting van twee meesterwerken. Van persoonlijke portretten en aangrijpende scènes tot huiselijke taferelen en een liefdeskoppel.

Gemeentemuseum het Hannemahuis toont met trots het beroemde Huwelijksportret van Frans Hals, samen met een fraaie Huwelijksbokaal, gemaakt door de zilversmid Willem Anskes Zeestra uit Harlingen. Beide kunstwerken dateren uit de zeventiende eeuw.

In de tentoonstelling zijn ook twee audiovisuele presentaties. Op een draadgordijn zien we door middel van projectie een film van dansers met een prachtige (liefdes)dans met muziek uit de 17e eeuw De film over het zilversmeden en de kleding van het schilderij complementeren het geheel.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: shorttrow videoprojector, touchscreen, luisterschijf (luisterhoorn) , Brightsign mediaspelers, hoofdtelefoonversterker, audioversterker, luidsprekers, overzetten files en programmering.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s Haarlem (projectmanagement, ontwerp en bouw tentoonstelling) i.s.m. Hardcut (videoproducties)

Lokatie:
Gemeentemuseum Het Hannemahuis, Harlingen