Nieuw bezoekerscentrum Utrechts Landschap
Interactieve presentaties over landschap en natuur

Digitaal boek:
Schuif een la open en er verschijnt een digitaal boek op het touchscreen. Met het digitale boek kan de bezoeker met animaties en een gedicht terug in de tijd van de berceaus en het Paraplulaantje op het landgoed.

Kijkdoos (Pepper’s Ghost, optische illusie)
In een kijkdoos waan je je op één van de boomlanen van het landgoed. Hé, wacht eens even? Zag je daar nou een specht roffelen tegen een boom? Steekt er nou een ree over en ja hoor even later ook nog een konijn en een fazant. Door de Pepper’s Ghost techniek, de kunst van de optische illusie, is dit allemaal mogelijk.

Groene specht:
De snavel en een gedeelte van het kopje van de specht steekt uit het gat van de boomstam. Bij het openen van de boomstam hoor je het geluid van de groene specht en zie je een doorsnede van het nest met daarin de eieren in de nestholte.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: touchscreens, Brightsign mediaspelers, audioversterkers, luidsprekers, audiospeler met reedrelais en het overzetten van de aangeleverde files en programmeren Brightsign mediaspelers.

Opdrachtgever:
Bos en Bos (ruimtelijk ontwerp) i.s.m. Studio Jaap (animaties) en Graat en Van Zijp (interieurbouw)

Lokatie:
Utrechts Landschap, Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten, De Bilt