Energie uit afvalwater

De Hoep is het bezoekerscentrum van PWN: de leverancier van kraanwater in Noord-Holland en de beheerder van het Noordhollands Duinreservaat. In bezoekerscentrum De Hoep kunnen de bezoekers op een interactieve, leuke en boeiende manier van alles zien, doen, horen en beleven en leren over natuurbeheer en het zuiveren van drinkwater.

Het HHNK tentoonstellingseiland ‘Energie uit afvalwater’ is sinds juli 2014 in PWN bezoekerscentrum De Hoep te bezoeken. Kinderen en hun ouders ontdekken hier wat er nu eigenlijk gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt. Want daar komt best nog wel wat bij kijken. Een deel van het afvalwater zuiveren we tot schoon oppervlaktewater. En wist je dat we met de restproducten van afvalwater ook hele slimme dingen kunnen doen? We maken bijvoorbeeld elektriciteit waarop de zuivering weer kan werken en biogas waarop auto’s kunnen rijden en huizen worden verwarmd. Dat is best heel bijzonder!

Op een interactieve manier kunnen kinderen – en hun (groot)ouders ontdekken en leren. Bezoekers kunnen, door in het rad te lopen een animatie activeren over het zuiveringsproces van rioolwater. Op het toilet, naast het rad, krijgen bezoekers een informatief filmpje te zien over watergebruik.

Onze werkzaamheden:
Advies audiovisuele configuratie en levering en installatie audiovisuele apparatuur.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s Haarlem i.s.m. Carillon av-communicatie

Lokatie:
PWN bezoekerscentrum De Hoep, Castricum