Vernieuwde interactieve watertentoonstelling

in het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

Overal is water. Maar waar komt het vandaan en wat doen we ermee? Je kunt het nu bekijken in het vernieuwde Aquarama in Dordrecht!

Via zes deelruimtes kunnen de bezoekers op een speelse en interactieve manier de ‘weg van het water’ beleven. De route leidt de bezoeker van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. Daarna gaat het via het riool naar afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering.

Bezoekers komen door allerlei activiteiten in aanraking met de fascinerende aspecten van water. De belangrijkste doelgroep vormen kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Het nieuwe Aquarama draagt bij aan het creëren van bewustzijn met betrekking tot water.

Regengeluid bij binnenkomst
Bij binnenkomst raakt de bezoeker gelijk in de sfeer van water doordat er uit een geluidsdouche regengeluiden hoorbaar zijn.

De waterkringloop
Middels een draaischijf laat de bezoeker het water van de kringloop draaien. Druppels rondom de draaischijf lichten op en geven extra informatie.

Rioolwaterzuivering
De bezoeker drukt op de knop en ziet hoe het rioolwater gezuiverd wordt.

Drechtsteden
Animatie over water bij de Drechtsteden in het verleden en het heden op videomonitor met drukknop en twee luisterhoornen.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en plaatsen audiovisuele apparatuur inclusief custommade elektronica

Opdrachtgever:
Bos en Bos Vormgeving, Welberg

Lokatie:
Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, Dordrecht