Vughts Museum

Interactieve exhibits
In Ontmoetingscentrum Petrus is sinds april het Vughts Museum gevestigd. Het Vughts Museum komt met een geheel vernieuwde tentoonstelling over de Vughtse geschiedenis en het Vughtse culturele leven. Daarnaast wordt een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan ´150 jaar spoor´.

Op drie speciaal ontworpen interactieve presentatiemeubels met 65-inch monitoren kan de bezoeker informatie krijgen over het Beleg van Vugt, het Water en een 3D game ‘Vught als Legerplaats’ spelen. Verderop is een touchscreen ingebouwd in een ouderwets schoolbankje waarop de bezoeker schoolfoto’s kan opzoeken. Op een touchscreen, ingebouwd in een modern presentatiezuil, kunnen de bezoekers alles te weten komen over 100 bekende Vughtenaren. In twee vitrines met daarin diverse attributen staan desktopmonitoren die 25 oud burgemeesters en 100 verenigingen laten zien.

In de wisselexpositie wordt het verhaal verteld over 150 jaar spoor in Vught. Deze interactieve exhibit bestaat uit een grote touchscreentafel en een groot meekijkscherm. Op het grote meekijkscherm kijk je hier uit over een fantasielandschap waarin verschillende tijdvakken uit de geschiedenis en de toekomst van het spoor voorbij komen. Door wissels te bedienen op het grote touchscreen bepaal je langs welke verhalen de digitale trein rijdt.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van alle audiovisuele en multimedia apparatuur: inbouwbare touchscreens, LED videomonitoren, desktopmonitoren, Brightsign mediaplayers inclusief programmering, MenvD computers, luidsprekers, audioversterkers, bedieningsknoppen, inbouwbare trackbal, custom-made elektronica en randapparatuur

Opdrachtgever:
Vughts Museum i.s.m. Studio Louter (150 jaar spoor) en IN3DIGO (3D game)

Lokatie:
Ontmoetingscentrum Petrus, Vught