Tentoonstelling Mariniers 010 thuisbasis Rotterdam

Het Mariniersmuseum toont met de nieuwe, vaste tentoonstelling de relatie tussen Korps Mariniers en de stad Rotterdam en bestaat uit drie paviljoens.

Het eerste paviljoen vertelt de geschiedenis van de mariniers – van de Admiraliteit op de Maze tot en met het beeld van de marinier op het Oostplein. Er worden unieke beelden van mariniers in Rotterdam uit 1936 van de vorige eeuw getoond.

Het paviljoen Mei 1940 toont de strijd van de mariniers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Per dag, tot en met het bombardement van 14 mei, wordt aan de hand van persoonlijke verhalen van mariniers verteld over die strijd. Ook zijn er videobeelden die het verhaal van die meidagen van zowel Nederlandse als Duitse zijde belichten.

De recente geschiedenis van het Korps Mariniers in Rotterdam wordt verteld in het laatste paviljoen, Middenin de stad: vanaf de terugkeer van de mariniers in 1946, de Rotterdamse hulp aan de naar Indië uitgezonden mariniers, Perron 0, en de vredesoperaties, de perikelen rondom de Van Ghentkazerne tot en met het sjouwen van fietsen in de Maastunnel.

Onze werkzaamheden:
Advies audiovisuele configuratie, levering en installatie audiovisuele apparatuur: 9,7-inch en 19-inch inbouwbare LCD monitoren inclusief HD videospeler.

Opdrachtgever en lokatie:
Mariniersmuseum Rotterdam