Ontdek duurzame energie!

Techniekmuseum Heim is de schatkamer van het industrieel erfgoed in het oosten van Nederland. In de strijd tegen de uitputting van fossiele brandstoffen opende het Twents Techniekmuseum HEIM de nieuwe afdeling E-MISSION, die gericht is op duurzame energie. De bezoekers hebben, zoals de naam van de afdeling al suggereert, een missie om duurzame energie te ‘maken’. Dit doen zij met behulp van E-games, waar de ‘E’ ook staat voor energie.

De afdeling bestaat uit een vrij grote ruimte met twee statribunes en een tussenruimte waar bezoekers zich – eventueel als team van drie personen- kunnen inchecken voor het spelen van de E-games in de daaropvolgende gang.

Moetwil en van Dijk adviseerde, leverde en installeerde de zes stuks 32-inch multi-user touchinstallaties voor de E-games (installaties waarbij meerdere mensen tegelijk kunnen meedoen). Ook werden er twee single user touchmonitoren geplaatst. De eerste is een inloopscherm waar je als gamer je persoonlijke gegevens kunt ingeven. De tweede staat bij de uitgang en hierop kun je na afloop van het spel uitloggen en zien in hoeverre je de aarde draaiende hebt weten te houden.

Onze werkzaamheden:
Advies, leveren en installeren van alle hardware voor de interactieve multi-user touchopstellingen.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s i.s.m. Axis Media-ontwerpers Enschede en Oerdwister Consult Garmerwolde

Lokatie:
Techniekmuseum Heim, Hengelo