Museum de Pelgrim
Cirkelvideoprojectie, touchscreen en draadloze presentaties voor tentoonstelling ‘Het ritme van het leven’

In Museum De Pelgrim, het nieuwste museum van Oldenzaal, ontdekt de bezoeker alles over tradities en vieringen en waar deze vandaan komen. Niet alleen uit Oldenzaal maar ook waar je eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen vandaan komen.

Aan de hand van drie thema’s verwondering, viering en identiteit sta je stil bij de jaarlijkse tradities en vieringen die ritme geven aan jouw leven en dat van anderen. In het museum ontdek je meer over waar deze tradities en vieringen vandaan komen en welke rol ze hebben in ons dagelijks leven.

Met (cirkel)videoprojectie op een levensgrote klok – tijd is een duidelijk ritme – start de tentoonstelling met een context gevende film. Hier gaat het over tradities en vieringen, op universeel niveau, met Oldenzaal als voorbeeld.

Bij het thema identiteit kunnen bezoekers op de touchscreenpresentatie hun eigen vooroordelen testen. Kun je aan (het uiterlijk van) een mens zien wat voor werk diegene doet? Of moet je soms verder kijken?

In de aangrenzende vergaderzaal is er een mogelijkheid om draadloze presentaties te geven met behulp van een laptop en de aan de wand gemonteerde 55-inch videomonitor.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: shorttrow videoprojector, touchscreen, Brightsign mediaspelers, audioversterker en luidsprekers. Inclusief het overzetten van de aangeleverde files en het programmeren van de Brightsign mediaspelers. Voor de vergaderzaal: 55-inch monitor inclusief wandbevestigingsset, zender (USB-dongle) en ontvanger voor draadloos verzenden van beeld en geluid vanaf de laptop.

Opdrachtgever:
Perspekt Studio’s Haarlem (concept, ontwerp en uitvoering tentoonstelling) i.s.m. Hardcut (videoproductie cirkel)

Lokatie:
Museum De Pelgrim, Oldenzaal