Nieuwe interactieve landschapstentoonstelling in Natuurcentrum Ameland

In het Natuurcentrum Ameland is de landschapszaal geheel vernieuwd. In de tentoonstelling maken de bezoekers op een interactieve manier kennis met de verschillende landschappen op Ameland. Voor diverse exhibits hebben wij de custommade elektronica verzorgd.
Custom made elektronica komt tot stand nadat de opdrachtgever/vormgever zijn wensen heeft uitgelegd. Deze elektronische besturingstechnieken worden vaak gecombineerd met audiovisuele en multimedia presentaties.

Exhibit Bosvogelconcert
Zittend op een bankje in het decor van bos ziet de bezoeker 15 vogels van het bos. Door de startknop in te drukken, kan de bezoeker luisteren naar een prachtig vogelconcert. Eerst beginnen een paar vogels in de vroege ochtend te fluiten, later komen er steeds meer bij. Het eindigt weer met een minder aantal naar de avond toe, zoals het in het echt ook te herkennen is. Tijdens het vogelconcert lichten de vogels op die op dat moment fluiten. Er is ook een boom met een groot gat erin waar de bezoeker zijn hoofd in kan steken. Hij ziet daar gangen van torren en kevers en hoort ze knagen. Tegelijkertijd hoor je ook het roffelen van een specht.

Klik voor een andere exhibit in deze interactieve landschapstentoonstelling hier.

Onze werkzaamheden voor de landschapszaal:
Advies, levering en installatie van de audiovisuele apparatuur, showcontrol en custommade elektronica. Alles turnkey opgeleverd. Alle door Moetwil en van Dijk geleverde apparatuur en custommade elektronica is geschikt voor publiekspresentaties.

Opdrachtgever:
Bos en Bos Vormgeving Tentoonstellingen

Lokatie:
Natuurcentrum Ameland, Nes