Interactieve maquette vertelt verhaal van de grootste ‘snelweg’ voor elektriciteit in de Randstad

Nederlandse elektriciteitsnetbeheerder TenneT heeft in Leiderdorp haar bezoekerscentrum Randstad 380 kV geopend.

In het bezoekerscentrum staat o.a. een zes meter lange interactieve  maquette van het project. De interactieve maquette vertelt het verhaal van de nieuwe hoogspanningsverbinding. Door het touchscreen te bedienen kunnen bezoekers gespecificeerde informatie zien zowel op het touchscreen als op het grote scherm aan de horizon van de maquette. In de maquette zijn aanstuurbare lichtlijnen aangebracht die de verbindingen aangeven.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van de benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: inbouwbare touchscreenmonitor, PC en randapparatuur. De custom-made elektronica zorgt ervoor dat de lichtlijnen worden aan- en uitgeschakeld.

Opdrachtgever:
Arche architectuurpresentaties (bouw maquette en projectmanagement) i.s.m. YiPP

Lokatie:
Informatiecentrum Randstad 380 kV / TenneT, Leiderdorp

Wij hebben voor meerdere interactieve maquettes de hardware en custom-made elektronica geleverd. Kijkt u maar eens op onze website naar onze nieuwsbrieven met voorbeelden: informatiecentrum Katwijk, historische maquette ’s-Hertogenbosch en Hulst, virtuele maquette Parkstad, Appingedam en Betuweroute of moderne stadsmaquettes zoals stadscentrum Almere, stadswijk IJburg en Rotterdam.INFO.