Herinrichting Gasthuiskapel Museum Gouda
Presentatie over religie in Gouda in de 16e en 17e eeuw
De Gasthuiskapel van Museum Gouda heeft een prachtige nieuwe presentatie over het religieuze verleden van Gouda in de 16e en 17e eeuw. Enorme monumentale zestiende-eeuwse altaarstukken die de Beeldenstorm overleefden en een wisselende selectie van drie ‘cartons’, de metershoge originele ontwerptekeningen van de beroemde Goudse Glazen van de Sint-Janskerk krijgen nu een erepodium in deze nieuwe vaste presentatie.

Drie cartons hangen in een speciale vitrine. Naast de drie cartons hangen twee grote 65-inch beeldschermen in portretstand boven elkaar. De beeldschermen zijn gesynchroniseerd en laten een animatie zien van de bijzondere details in de tekeningen én de gebrandschilderde ramen.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering én installatie van alle benodigde audiovisuele en multimedia apparatuur: beeldschermen, Brightsign mediaspelers, netwerk switch UTP bekabeling en het overzetten van de aangeleverde files en programmeren Brightsign mediaspelers.

Opdrachtgever:
Studio Louter (Concept en Content Design animatiefilm) i.s.m. Mette Menting (Animator-Motion Designer) en Theo Tienhooven (herinrichting kapel)

Lokatie:
Museum Gouda

Museum Gouda is sinds 1947 gevestigd in het Catharina Gasthuis, een monumentaal pand waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw. De kapel van dit voormalige ziekenhuis werd waarschijnlijk na 1542 gebouwd. Na de hervorming deed de Gasthuiskapel onder meer dienst als voorraadschuur, kerkgebouw, opslagruimte van een plaatselijke bierbrouwer, stadsarchief en librije. In 1980 kreeg de kapel haar huidige bestemming als tentoonstellingsruimte van Museum Gouda.