Een nieuwe Romeinse invasie!

Schrik niet, maar zo’n 1600 jaar nadat de Romeinen de lage landen verlieten zijn ze terug! Dit keer wordt er geen land veroverd maar is er een wereld van informatie te winnen. Het mobiele informatiecentrum MobiLimes zet de Romeinse invloeden in dit deel van de wereld letterlijk en figuurlijk op de kaart. Limes (uitgesproken als lie-mes) is Latijn voor ‘grens’ en ‘pad’. In Nederland liep de grens van het oude Romeinse rijk van ca. 57 voor tot 400 na Christus van Katwijk via de oude Rijn langs Arnhem naar Duitsland. De tentoonstelling laat aan een breed publiek zien wat de Romeinen ons gebracht hebben en wat er zich rond de ‘Limes’ heeft afgespeeld. En moderne, interactieve technieken laten zien dat de invloeden van toen vandaag nog voelbaar zijn.

In de nieuwe, op maat gebouwde, verrijdbare schaftwagen verzorgde Moetwil en van Dijk de minibioscoop. Op een 32-inch videomonitor gekoppeld aan een solidstate HD speler en een drukknoppaneel kun je onder meer een film over de Bataven selecteren. Bezoekers nemen plaats op drie stoelen in de vorm van zuiltjes en horen het filmgeluid via vandaalbestendige hoofdtelefoons uit het plafond. Zo stoort het geluid andere bezoekers niet.

Moetwil en van Dijk verzorgde ook de hardware voor het ‘kids’-gedeelte: op touchscreen monitoren kunnen de jongste bezoekers diverse Limes-games spelen.

Onze werkzaamheden:
Advies, levering en installatie van de audiovisuele apparatuur

Opdrachtgever:
Communicatiebureau Podium, Utrecht

Lokatie:
Mobiel informatiecentrum